Trimestrul al treilea a fost unul fast pentru Daimler AG, datorita performantei peste asteptari a diviziei de automobile Mercedes-Benz in aceasta perioada. Scindarea de partea americana Chrysler pare astfel o decizie inteleapta, reflectata in situatiile financiare ale germani
Profitul operational al germanilor a fost in acest trimestru de 1,89 miliarde de euro, depasind asteptarile proprii si ale pietei. Pe fondul acestor cifre incurajatoare, Daimler si-a revizuit previziunile legate de profitul operational pe intreg anul, preconizand ca vor ramane la sfarsitul anului cu cel putin 8,5 milioane de euro. Declaratiile optimiste au urcat si cotatia la bursa, titlurile DAI apreciindu-se cu 2,7% pana la 76,28 euro.

Profitul operational Mercedes-Benz Cars a fost in al treilea trimestru de 1,3 milioane de euro. Cresterea de la 850 milioane de euro, atat cat s-a inregistrat in perioada corespondenta din 2006, a fost posibila pe fondul dezvoltarii unor noi modele care au impulsionat vanzarile celor din Stuttgart. Veniturile diviziei de automobile au fost de 14,1 milioane de euro in trimestrul al treilea, cu un plus de 12%.

In ultimul trimestru Mercedes-Benz a comercializat 337.300 automobile in crestere cu 10% fata de perioada Iulie-Septembrie 2006. Brandul Smart a vandut in aceeasi perioada 26.900 de unitati, in crestere cu 9% Vehiculele comerciale ale germanilor s-au vandut in 308.000 exemplare, reprezentand un record trimestrial si o crestere de 9% fata de trimestrul al treilea din 2006. Divizia de camioane a inregistrat o scadere a vanzarilor, in aceasta perioada, de 14% fata de T3 2006, pana la 117.700 de unitati.

In Romania in primele noua luni ale anului s-au comercializat 4948 de vehicule purtand sigla Mercedes si 44 de Smarturi. In luna septembrie vanzarile au fost de 560 de unitati pentru marca fanion a Daimler A.G., marca specializata in vehicule de oras Smart livrand doar 3 unitati.

Pana la sfarsitul anului germanii spera sa vanda 2,1 milioane de automobile si vehicule comerciale, o valoare care se va pastra la aceeasi magnitudine ca in 2006. Pana in 2010 insa, Daimler ridica stacheta cu 10%, in ceea ce priveste vanzarile.

Daimler AG, urmasul grupului DaimlerChrysler, a luat fiinta in 1998, cand Daimler-Benz, proprietarul Mercedes-Benz, a preluat corporatia americana Chrysler. Noua entitate nu a avut un mariaj indelungat, in luna Mai a acestui an nemtii cedand entitatea americana catre Cerberus Capital Management. Pe 4 octombrie 2007, s-a hotarat intr-o Adunare Extraordinara a Actionarilor sa se adopte denumirea Daimler A.G.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri