Vehiculele considerate prea poluante nu mai au voie sa circule, de marti dimineata, in centrul a trei mari orase germane, intre care capitala Berlin, o masura ce va fi extinsa in cursul anului 2008 in alte 20 de localitati ale tarii, intre care Stuttgart si Munchen, transmite AFP, citat de NewsIn.

Obiectivul acestei reforme, inedite in Germania, este de a interzice in marile orase, incepand cu Berlin, Koln si Hanovra, circulatia masinilor care emit prea multe microparticule. In total, 1,7 milioane de vehicule, in special cele dotate cu motoare diesel vechi, vor fi afectate de aceasta masura.

Autoritatile spera astfel sa-i convinga pe proprietarii de masini vechi sa le echipeze cu filtre speciale, daca este posibil.

Concret, toate masinile sau camioanele care vor sa aiba acces in zonele vizate trebuie sa aiba pe parbrize o noua vigneta, de culoare verde, galbena sau rosie, in functie de gradul de poluare al vehiculului. Masinile considerate cu adevarat prea poluante nu vor putea obtine niciuna dintre aceste vignete si deci le va fi interzis accesul de facto.

Soferii care circula sau stationeaza fara vigneta in zonele protejate risca o amenda de 40 de euro si o sanctionare de un punct in permis. La Berlin, autoritatile au anuntat totusi ca vor da dovada de clementa cel putin pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Aceasta reforma este "tentativa cea mai serioasa pana in prezent pentru a lupta impotriva celei mai serioase surse de poluare a aerului, care provoaca 75.000 de decese premature pe an", a afirmat intr-un comunicat organizatia ecologista Deutsche Umwelthilfe. Organizatia a anuntat ca trimite in teren, incepand de miercuri, propriile echipe de controlori, pentru a sensibiliza populatia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri