Constructorul german de automobile Volkswagen doreste sa construiasca o uzina care sa produca piese de schimb in zona de influenta a dolarului, pe langa proiectul sau de construire a unei fabrici de asemblare, potrivit unui raport publicat luni de seful pe zona SUA, Stefan Jacoby.
"Daca nu producem aceste componente la nivel local, nu vom fi competitivi", a explicat Jacoby, care a amintit SUA, Canada si Mexic ca posibile tinte pentru investitie.

Uzina va fabrica motoare si cutii de viteze, potrivit revistei germane Automobilwoche, care citeaza publicatia americana Automotive News.

Volkswagen, un producator important pe piata din America de Nord, se afla deja in cautarea unei fabrici de asamblare in zona de influenta a dolarului, pentru a compensa costurile ridicate ale productiei in zona euro.

Compania trebuie sa se decida la jumatatea anului, iar productia in serie ar putea sa inceapa de acum in trei ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri