Producatorul de automobile Renault intentioneaza sa produca 100.000 de unitati pe an din noua sa gama de vehicule electrice pana in anul 2015, tinta propusa depinzand de evolutia pretului petrolului si de vanzarile din Israel si Europa, potrivit just-auto.com.
Estimarea este de aproape doua ori mai mare fata de cererea normala, de circa 30.000-50.000 de unitati pe an. “Aceste cifre arata increderea pe care Renault si Nissan si-o pun în masinile electrice”, a spus Carlos Ghosn, CEO al companiei.

Renault iniţial va converti trei dintre modelele sale - Clio, Megane saloon si Kangoo light van -,
pentru a functiona cu energie electrica. Masinile vor fi destinate pietei din Israel si Danemarca pana în anul 2011. Nissan va intra de asemenea pe aceste pieţe în acelaşi an.

Incepand cu anul 2012, ambele companii vor lansa un automobil electric. Reprezentantii Renault au spus ca noua masina “trebuie sa fie din otel, pentru motive de cost". Masina va avea aproape 4 metri lungime si spatiu in interior pentru cel putin patru persoane.

Renault urmareste ca masina sa aiba o autonomie de 100 de mile (160 km) pentru mers normal si 60 mile (97 km) pentru mers in conditii dure.

Energia va fi stocata in baterii litiu-ion, produse printr-un joint-venture intre Alianta si NEC, gigantul japonez de electronică. Timpul de incarcare va fi de patru pana la opt ore pentru o baterie aproape goala si de două până la patru ore pentru o baterie pe jumatate descarcata.

Oficialii Renault au mai spus ca tehnologia de start-stop pentru autoturisme va fi introdusa în mod treptat pe întreaga gamă Renault incepand cu 2009-2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri