Hibridele sunt inca la inceput de drum in Romania, chiar daca in Occident vanzarile pe acest segment sunt spectaculoase.
Toyota Romania, importatorul marcilor japoneze Toyota si Lexus pe piata romaneasca, estimeaza anul acesta vanzari in crestere cu 65% pentru masinile hibride, la 147 de unitati, fata de 89 de unitati livrate in 2007, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii companiei.

In prezent, gama Toyota are un autovehicul hibrid, Toyota Prius, iar gama Lexus numara trei modele cu tehnologie hibrida, Lexus GS 450h, Lexus LS 600h si Lexus RX 400h.

Compania si-a propus anul acesta livrarea a 67 de unitati Toyota Prius, cu 80% mai mult decat in 2007, cand au fost vandute 37 de unitati.

In ceea ce priveste Lexus, targetul pentru 2008 este de circa 80 de unitati, in creste cu 54% fata de cele 52 de unitati Lexus hibrid vandute anul trecut.

“Obiectivul declarat al Toyota la nivel mondial este “zero emisii”, toate eforturile indreptandu-se catre acest obiectiv. Astfel, dezvoltarea gamei de modele va include cu siguranta si cresterea numarului de modele hibride Toyota si Lexus”, au declarat reprezentantii Toyota Romania.

Potrivit reprezentantului Toyota, intrebarile puse de clienti in momentul cumpararii unui hibrid se refera la modul de functionare a motorului hibrid, consum, pret si putere.

“Modelele hibride reprezinta o nisa destul de mica pe piata romaneasca, iar consumatorii nu au foarte multe informatii despre modul de functionare a motorului hibrid, astfel ca interesul lor se indreapta in primul rand catre aspecte legate de caracteristicile sistemului hibrid, fara a neglija insa aspectele legate de consum, pret si putere”, au mai spus acestia.

In anul 2007 s-au comercializat 10.550 unitati Toyota si Lexus, iar pentru anul 2008 estimarea este de peste 12.500 de unitati, reprezentand o crestere de 18%. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 182,17 milioane euro.

Anul trecut, Toyota Romania a vandut 9.543 de masini, cu 67% mai mult decat vanzarile raportate pentru anul 2006.

Toyota a vandut anul trecut 429.415 de autovehicule hibride, cu 37% mai mult fata de anul precedent. Toyota Prius, cel mai cunoscut model hibrid la nivel mondial, s-a vandut anul trecut in 281.265 de exemplare.

Prius a totalizat, in cei zece ani de cand a fost pus in vanzare, 920.687 de unitati vandute in intreaga lume, situandu-se astfel pe primul loc in topul vanzarilor de masini hibride. Mai mult de jumatate dintre acestea au fost vandute pe piata nord-americana.

Toyota a fost prima companie producatoare de masini care, in 1997, a lansat un model hibrid de serie: Toyota Prius.

La modelul Prius produs de Toyota termenul de hibrid se refera la faptul ca masina are doua motoare: cel clasic pe benzina si unul electric care primeste energie de la doua generatoare care sunt incarcate de motorul pe benzina. Generatoarele pot fi incarcate cu energia cinetica degajata la franare, energie care altfel s-ar pierde.

Toyota Motor a vandut pe plan mondial, in zece ani, peste un milion de automobile hibride, anunta compania la sfarsitul lunii mai a anului trecut.

Pe segmentul hibridelor au mai intrat si alti producatori precum Honda, Ford, Nissan, General Motors sau Renault.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri