Renault a pus bazele unei unitati de productie in India, despre care a precizat ca va face parte din reteaua sa mondiala de productie si ca va exporta piese auto in valoare de 200 de milioane de euro, pana la sfarsitul anului 2009, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Producatorul francez de autoturisme, care a infiintat o companie mixta alaturi de grupul indian Mahindra & Mahindra Ltd pentru fabricarea modelului Logan, dezvolta un nou autoturism low-cost cu grupul Nissan Motor si cu producatorul indian de motociclete Bajaj Auto.

Renault, care are un centru-satelit de proiectare in India, a anuntat in cadrul unui comunicat, ca va exporta componentele finisate in cadrul noului centru de productia din Pune (vestul Indiei), catre toate centrele de asamblare de la nivel mondial.

"In timp ce nevoile cumparatorilor indieni vor fi acoperite de seria de vehicule pentru pasageri a Renault, unitatea de la Pune va sustine dezvoltarea internationala a Renault", a declarat directorul managerial pentru India, Sylvain Bilaine.

"In urmatorii 3-5 ani, India va oferi o contributie semnificativa la evolutia Renault la nivel mondial", a adaugat acesta.

Renault, care impreuna cu partenerul sau, Nissan, reprezinta al patrulea grup auto din lume, a inregistrat vanzari de 1,325 milioane de unitati in primul semestru. Cota de piata a crescut cu 0.2%, la 3,8%, conform Renault.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri