Oficialii companiei germane producatoare de piese auto Continental au purtat negocieri despre o eventuala preluare de catre compania germana de inginerie Schaeffler, potrivit NewsIn.
Actiunile Continental s-au scumpit, in contextual in care investitorii se asteapta la o oferta de preluare.

Comentariile, care au survenit dupa un articol din presa scrisa potrivit caruia Schaeffler urma sa faca o oferta de preluare a Continental, au determinat o scumpire semnificativa a actiunilor companiei, care a dus compania la o valoare de piata de aproape 10,8 miliarde euro.

“Continental AG confirma ca la sfarsitul saptamanii a existat o scurta convorbire despre interesul grupului Schaeffler pentru Continental”, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

“Nu am purtat discutii suplimentare, dar, de indata ce grupul Schaeffler isi va concretiza intentiile, consiliul director al Continental le va evalua si isi va comunica punctul de vedere”, potrivit comunicatului.

Un purtator de cuvant al Schaeffler a refuzat sa comenteze.

Schaeffler pregateste o oferta de preluare pentru producatorul de pise auto Continental, care evalueaza compania la aproape 10 miliarde euro si este gata sa faca o oferta ostila, in cazul in care sunt respinse primele avansuri, scria pe 11 iunie, publicatia britanica Financial Times.

Titlurile Continental s-au apreciat cu aproape 23%, pana la 66,56 euro.

Schaeffler, care a raportat vanzari de 8,9 miliarde euro anul trecut, este o companie mult mai mica decat Continental, firma prezenta pe piata din Romania, care estimeaza ca in 2008 va avea vanzari de 26,4 miliarde euro si o marja operationala ajustata de mai mult de 9,3%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri