Volvo, al doilea producator de camioane din lume, a afisat miercuri o crestere peste asteptari a profitului, pentru al doilea trimestru si a mentinut previziunile pentru anul 2008 in principalele piete, insa a avertizat asupra accentuarii temerilor consumatorilor.
Profitul net a rescut cu 28%, la 5,13 miliarde coroane suedeze (858 milioane dolari), echivalent cu 2,53 coroane/actiune, fata de 4 miliarde coroane suedeze sau 1,98 coroane/actiune in anul precedent, arata un comunicat Volvo.

Castigurile inainte de taxe au crescut in perioada aprilie-iunie la 7,48 miliarde coroane suedeze, fata de 5,97 coroane in 2007 si comparativ cu estimarea medie a 16 analisti chestionati in cadrul unui sondaj Reuters, de 7,04 miliarde coroane.

Volvo, care vinde camioane cu marcile Renault, Mack, Nissan Diesel si Volvo, a mentinut previziunea de crestere cu 10% in piata europeana a camioanelor, in acest an.

Insa Volvo a observat o mai mare reticenta din partea consumatorilor din Europa.

"In Europa, tendinta observata in primul trimestru, de crestere a prudentei in randul clientilor, s-a accentuat in unele piete, fapt ce s-a reflectat in nivelul comenzilor de camioane", a anuntat compania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri