Romcar, importatorul Ford in Romania, a lansat pe piata din Romania noul model Ford Kuga cu o singura motorizare de 2.0 TDCi si 136 CP, cu preturi intre 20.350 euro fara TVA pentru gama Trend si 23.350 euro fara TVA pentru gama Titanium.
Kuga este primul reprezentat al Ford pe piata europeana a vehiculelor crossover. Noul model are un motor Duratorq 2.0 TDCi de 136 CP cu filtru de particule diesel standard (DFP). Anul viitor va fi disponibil si motorul de 2,5 benzina si 200CP.

“Chiar din momentul lansarii sale pe piata europeana Ford Kuga a creat un orizont de asteptare destul de ridicat in Romania, astfel ca am devansat momentul aducerii lui. In Europa, Kuga a inregistrat vanzari de peste 5.500 unitati numai in primul semestru al acestui an”, a declarat Gabriel Bondarenco, directorul general Romcar.

Consumul de combustibil al noului model Ford in modul mixt este de 6,4 litri/100 km. Emisiile de carbon ale modelului cu tractiune 4WD se situeaza la 169g/km.

Kuga va fi disponibil in varianta de caroserie cu cinci usi si doua versiuni de echipare, Trend si Titanium, ce includ dotari standard precum sistemul de pornire motor buton FordPower, jante de 17 inch, aer conditionat, program electronic de stabilitate (ESP), sistem de franare cu anti-blocare (ABS) cu distributie electronica a fortei de franare (EBD), asistare electronica a franelor (EBA), sistem de control al tractiunii, (TCS), Ford Easy fuel, etc.

La testele Euro NCAP, Kuga a obtinut punctajul maxim de 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti, 4 stele pentru protectia pasagerilor copii si de 3 stele dobandite in urma testelor de protectie a pietonilor. Ford Kuga a insumat cele mai multe stele de la toate categoriile, plasand modelul pe primul loc in grupa de autovehicule Euro NCAP Small Off-road 4x4.

Importatorul Ford in Romania alaturi de reteaua sa de distributie se afla pe locul al treilea in topul importatorilor auto prezenti pe piata nationala, cu o cota de piata Ford de 10,47% in primele 7 luni ale anului si 14.555 de unitati vandute.

Romcar estimeaza anul acesta comercializarea a 26.000 de unitati, reprezentand o crestere de 20% fata de 2007. Compania si-a propus ca pana la sfarsitul anului sa aiba un numar total de 45 de locatii. In prezent, reteaua Romcar cuprinde 37 de showroom-uri si 37 de ateliere de service autorizate. Anul acesta vor fi deschise 15 noi complexuri integrate.

Compania estimeaza o cifra de afaceri de 340 milioane euro anul acesta, in crestere cu circa 23% fata de 2007, cand a raportat afaceri de 275 milioane euro.

Romcar este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si aduce pe piata romaneasca 15 modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare.

Ford Motor Company este unul din liderii industriei mondiale de automobile, activitatile sale de productie si distributie desfasurandu-se pe mai mult de 200 de piete, pe sase continente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri