Ponderea autoturismelor echipate cu motoare diesel a crescut semnificativ in luna august la 39,6%, fata de vanzarile din iulie de 32%, fiind marci precum Mercedes, Skoda, VW, la care vanzarile de autoturisme echipate cu motoare diesel depasesc 50%, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).
“Cresterea din august a vanzarilor de autoturisme cu motoare diesel, in comparatie cu raportul din luna iulie, are insa explicatia in reducerea diferentei de pret dintre motorina si benzina operata de catre furnizorii de carburanti”, precizeaza APIA.

Din totalul de 24.454 autoturisme (autohtone si import) comercializate in august, 39,6% (9.692 unitati) au avut motoare diesel, in timp ce 60,4% (14.762 unitati) au fost pe benzina.

“Motorizarea diesel tinde sa recastige o parte din terenul pierdut pe fondul deciziilor UE privind limitarea emisiei de CO2 (fapt pe care il regasim si in formula taxei pe poluare din Romania), emisia specifica de CO2 a motoarelor diesel e mai redusa decat cea a motoarelor pe benzina”, se mai arata in raportul APIA.

Pe ansamblul celor 8 luni, ponderea acestora ramane practic neschimbata fata de raportarea pentru iulie 38,9% (42,8% pentru cele din import) fata de 43,7% (respectiv 48,3% la import) cat se inregistra la sfarsitul lui 2007.

Vanzarile de autoturisme noi din Romania au scazut cu 2,9% in primele opt luni ale anului, la 198.934 unitati, in timp ce piata autovehiculelor noi a crescut cu 1%.

Piata autovehiculelor noi a inregistrat o crestere generala de 1% (239.084 unitati fata de 236.808 unitati in 2007), autoturismele inregistrand o scadere de 2,9%, respectiv 198.934 unitati fata de 204.866, cat se inregistrau in primele opt luni ale lui 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri