Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat de la \'B-\' la \'CCC\', ratingul de credite al General Motors, din cauza reducerii nivelului de lichiditate si a lipsei de acces la capital, arata Fitch.
Fitch considera ca GM va atinge nivelul minim al lichiditatii disponibile in urmatoarele 12 luni, fara acces la capital extern. Printre factorii care au dus la decizia Fitch se afla slabirea rezultatelor internationale si impactul crizei creditelor asupra GM.

Pierderile din operatiunile continue, costurile de restructurare si problemele de aprovizionare vor continua sa consume lichiditate cel putin pana la sfarsitul lui 2009, a subliniat Fitch, dupa cum arata NewsIn.

Sursele externe de capital pentru GM raman limitate, indicand ca scaderea lichiditatii se va accelera pana la finele lui 2008.

Desi General Motors continua sa faca reduceri dramatice in structura costurilor, aceste masuri nu a putut reduce declinul rapid al veniturilor, ceea ce a dus la accelerarea pierderilor operationale. Fitch estimeaza ca pierderile din operatiuni se vor extinde pana in 2010, in contextul in care GM incearca sa incheie restructurarea fortei de munca, a liniilor de productie si a produselor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri