Fuziunea dintre General Motors si Chrysler poate duce la pierderea a 25.000-35.000 locuri de munca, potrivit unui raport al firmei de consultanta Anderson Economic Group of East Lansing din Michigan, informeaza CarScoop.
Raportul spune ca, daca GM merge mai departe si dobandeste Chrysler grup, 25.000 - 35.000 de persoane angajate de catre cei doi producatori isi vor pierde locurile de munca.

"Nu exista nici un scenariu prin care GM si Chrysler sa evite reduceri semnificative de locuri de munca - nici unul", a declarat Patrick Anderson, CEO compania de consultanta Anderson Economic Group.

Analiza ajunge la concluzia ca 10 fabrici de asamblare, din care trei sunt in Michigan, vor fi obligate sa se inchida.

Michigan va pierde intre 18.000 si 25.000 de locuri de munca in doi ani de la fuziune.

Compania de consultanta considera ca o alta alternativa a Chrysler este vanzarea pe bucati, metoda prin care ar pierde mai putine locuri de munca.

“Este o pierdere mai mare de locuri de munca, daca Chrysler iese din afaceri”, a spus Anderson.

Grupul Chrysler care detine Chrysler, Dodge si Jeep are in prezent 49.000 de angajati in America si sprijina peste 125.000 de pensionari si familiile lor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri