BC Autolicitatii Romania, companie detinuta de British Car Auctions (BCA) UK Holding, a vandut 60% din masini la cea mai mare licitatie auto organizata pana in prezent.
BCA este cea mai mare companie de remarketing auto din Europa si datorita celor peste 1,5 mil. de unitati vandute pe an ofera cea mai mare platforma de comercializare a autovehiculelor rulate. Licitatiile auto BCA sunt destinate exclusiv persoanelor juridice.

Compania a scos la licitatie saptamana aceasta 240 de masini, dintre care 109 unitati au provenit din strainatate.

Cea mai ieftina masina vanduta la licitatie a fost un automobil Daewoo Espero, fabricatie 1996 la un pret licitat de 1.000 euro, iar cea mai scumpa a fost un Infinity QX56 din 2005 la un pret de 32.000 euro.

Masinile provin din Spania, Italia, Franta, Belgia, Germania.

BC Autolicitatii Romania organizeaza miercuri din doua in doua saptamani licitatii, incepand din luna mai anul curent, prima licitatie avand loc pe 21 mai.

Michael Gareis, managing director Central Europe, "considera ca piata romaneasca este in continuare destul de dificila, insa situatia este favorabila companiilor straine”.

Firmele de leasing si cele posesoare de parcuri auto reprezinta primii parteneri ai reprezentantei din Romania.

„Tarile din sud-estul Europei au o deosebita incredere in calitatea produselor din vest, daca si preturile sunt adaptate pietei. In plus, cele 22 de milioane de locuitori ai Romaniei dispun de numai 4,5 milioane de autovehicule. In anul 2007 au fost inmatriculate 300.000 de autovehicule noi”, a spus Gareis.

La fiecare licitatie sunt prezentate aproximativ 150 de autovehicule, dintre care cca. 50% sunt adjudecate - in special autovehicule comerciale mici.

BCA colaboreaza si in Romania cu firma Dekra - cel mai important evaluator tehnic independent din Europa - ofera clientilor din Romania expertiza tehnica privind starea autoturismului iar aspectul estetic este in grija firmei Auto Magic.

BCA preia intregul proces de vanzare, de la pregatirea autovehiculului pana la derularea etapelor financiare. Aici este cuprinsa si procesarea documentelor inainte si dupa licitatie si - la cerere - si intermedierea transportului. Dupa vanzarea autovehiculelor, BCA asigura decontul cu cumparatorul si plata imediata a beneficiilor catre furnizorul autovehiculului.



Compania BCA si-a inceput activitatea comerciala in Marea Britanie sub numele de Southern Counties Car Auctions in 1946.

Pana in prezent BCA s-a dezvoltat continuu, extinzandu-si activitatea in 13 tari din Europa si ajungand sa detina 38 de centre proprii de licitatii si sa deruleze 1,5 mil. de autovehicule pe an.

Activitatile BCA din Europa continentala si Marea Britanie se deruleaza ca doua divizii operationale distincte. Pe continent, BCA vinde in jur de 300.000 de autovehicule pe an in centrele sale de licitatii din Portugalia, Spania, Franta, Belgia, Olanda, Germania, Austria, Danemarca, Suedia si mai nou Romania, Polonia si Ungaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri