Delphi, unul dintre cei mai importanti furnizori de sisteme auto la nivel mondial, produce pentru Dacia Logan si Sandero, sisteme diesel common rail si tablouri de sigurante, iar pentru Ferrari California sisteme de climatizare si tehnologia de control a suspensiilor MagneRide.
Compania furnizeaza de la cele mai noi sisteme electronice si de siguranta pana la arhitecturi electrice sau electronice inteligente si de la tehnologii de transmisie ecologice pana la sisteme termice avansate.

„Anticipam o crestere semnificativa, in cele trei tendinte majore de marketing - pe care le-am denumit Sigur, Ecologic si Conectat - in fiecare colt al lumii. In general toate pietele de automobile arata un interes crescut pentru imbunatatirea sigurantei unui vehicul”, a declarat Ron Pirtle, presedintele Delphi pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Printre tehnologiile Delphi ale noilor modele expuse la Salonul Auto de la Paris se numara un nou tip de fir auto ultrarezistent cu izolatie mult mai usoara si mai subtire decat in cazul firului traditional, firul extrem de subtire fara halogen in compozitie produs de catre Delphi va fi lansat in Europa la inceputul anului 2009.

Sistemul de injectie Diesel Multec Common Rail (CR) de la Delphi este utilizat pe Dacia Logan, Dacia Sandero, Renault Kangoo si Renault Megane III.

Tehnologia brevetata de la Delphi, Fuba ScanDiv IC echipeaza noul Porsche 911.

Sistemul de receptie TV Delphi Fuba echipeaza noua Serie 7 de la BMW si Porsche 911 si utilizeaza numeroase antene integrate in geamurile autovehiculului sau in structura caroseriei si ScanDiv.

Delphi ofera sisteme de climatizare. Furnizor de sisteme de climatizare pentru toate modelele Ferrari inca din 1993, Delphi asigura noului Ferrari California un sistem de climatizare complet. Printre modelele recente expuse la Paris ce includ sistemul de incalzire, ventilatie si aer conditionat de la Delphi se numara si Opel Insignia si Renault Laguna Coupé.

Sistemul EPS (servodirectia electrica) de la Delphi echipeaza noile modele Alfa Romeo Mito, Fiat 500 Abarth si Ford Ka.

Componente produse de Delphi sunt prezente si pe modelele Audi A6 face-lift, Audi Q5, BMW Seria 3 restilizat, BMW Seria 7 restilizat, Citroën C3 Picasso, Ford Fiesta, Ford Ka, Ford Kuga, Lancia Delta, Mercedes GLK, Opel Insignia, Peugeot 308 CC, Noua Skoda Superb, Volkswagen Scirocco, Volvo XC60, etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri