EIT-Forum Auto, importatorul Volvo in Romania, a lansat pe plan local crossover-ul XC60, la preturi cuprinse intre 28.200 euro si 39.130 euro fara TVA.
Noul model cu tractiune integrala permanenta este disponibil pe piata romaneasca cu doua motorizari diesel si una pe benzina.

Motorizarile diesel sunt de 2,4 litri cu 163 CP si respectiv 185 CP. Varianta pe benzina dispune de cel mai puternic motor, avand 3,0 litri si 285 CP.

"In prezent avem 50 de comenzi pentru Volvo XC60, fiind totodata si tinta de vanzari pentru anul acesta, iar pentru 2009 estimam livrarea a 250 de unitati", a declarat Bogdan Huidan, directorul general al companiei.

Volvo XC60, produs la fabrica Ghent din Belgia, ofera in standard pachetul City Safety, care functioneaza la viteze de pana la 30 de kilometri pe ora, in caz de impact masina franeaza singura.

Noul model va fi disponibil in patru versiuni de echipare, Base, Kinetic, Momentum si Summum.

Garantia oferita de Volvo pentru XC60 este de 2 ani fara limita de kilometri.

Tinta de vanzari Volvo este de peste 50.000 de unitati pe an pentru noul XC60, distribuita in procent de 40% in Europa si 40% in America, restul productiei de 20% fiind destinata altor tari de pe glob.

Clientii Volvo prefera variantele de motorizarii economice, indeosebi diesel, iar cele mai vandute Volvo sunt autoturisme sedan si SUV.

Vanzarile Volvo in Romania au crescut cu 4,4% in primele noua luni ale anului, la 610 autoturisme.

Anul trecut, EIT-Forum Auto a vandut 824 de automobile, in crestere cu 76,8% fata de 2006.

EIT-Forum Auto estimeaza anul acesta afaceri in crestere cu peste cinci procente, la 29 milioane euro, de la 27,5 milioane euro anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri