Casa Alba a dat asigurari luni ca guvernul Statelor Unite nu vrea falimentul industriei auto, dar ca fondurile deja disponibile ar trebui sa ii multumeasca pe producatorii auto.
"Guvernul nu vrea ca producatorii auto din Statele Unite sa dea faliment si sustinem acordarea unui ajutor", a aratat intr-un comunicat purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Dana Perino, conform NewsIn.

"Industria auto reprezinta o parte importanta a nucleului nostru social si vrem ca aceasta industrie sa reuseasca sa fie competitiva in economia mondiala. Acesta este motivul pentru care cerem Congresului sa ia masurile necesare saptamana aceasta", a adaugat Dana Perino.

Perino a precizat, insa, ca reprezentantii Casei Albe nu sunt in favoarea unui nou ajutor.

"Credem ca ajutorul trebuie sa provina din programul creat de Congres si destinat sustinerii constructorilor americani de automobile, adica cele 25 miliarde dolari care urmeaza a fi date de catre departamentul energiei", a mai spus oficialul SUA.

"Acestea sunt fondurile care trebuie folosite de industria auto, nu alte 25 de miliarde de dolari, in conditiile in care au fost prevazute deja 25 de miliarde dolari in programul conceput pentru ei", a spus Perino.

Casa Alba declarase anuntase sambata ca vrea ca saptamana viitoare Congresul sa adopte o lege care sa ii ajute pe "constructorii de automobile sa devina viabili pe termen lung".

Congresul a aprobat in septembrie imprumuturi de 25 miliarde dolari pentru constructorii de automobile, ca sa ajute sectorul sa reorienteze productia inspre modele mai ecologice. Fondurile nu au fost, insa, deblocate , iar companiile General Motors, Ford si Chrysler cer fonduri suplimentare de inca 25 miliarde dolari, pentru consolidarea finantelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri