Traian Basescu a discutat cu conducerea uzinelor Dacia un set de masuri pentru a stimula productia, printre care se numara suspendarea tempoluni crara a aplicarii taxei de prima inmatriculare, continuarea programului "Rabla" si supravegherea inmatricularilor ilegale.
"Am discutat cu domnii directori un set de masuri pe care noul guvern ar trebui sa il ia pentru a stimula productia la Dacia. si as mentiona suspendarea temporara a aplicarii taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi, continuarea asa-numitului program "Rabla", supravegherea inmatricularii ilegale a autoturismelor "second-hand" si, bineinteles, creditarea furnizorilor pentru uzinele Dacia. Este un set de masuri, sunt convins ca sunt posibil a fi aplicate", a declarat seful statului dupa o intalnire cu conducerea uzinelor Dacia Pitesti, precizand ca "solutiile trebuie sa corespunda standardului nostru de stat membru al Uniunii Europene".

Presedintele Basescu a vizitat luni Uzina Dacia si pret de o ora a discutat cu patronatul si reprezentantii sindicatului, potrivit NewsIn. El a fost intampinat de directorul general al Dacia, Francois Fourmont, si de fostul director de la Dacia, Constantin Stroe, actualmente presedinte al Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).

Referitor la suspendarea temporara a aplicarii taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi, presedintele Basescu a atentionat ca trebuie luata in calcul si pozitia Comisiei Europene, insa si-a afirmat increderea ca o astfel de masura poate fi aplicata. "Va trebui sa ne consultam legat de taxa de prima inmatriculare, suspendarea temporara a acestei taxe, sa spunem pentru o perioada de 6 luni, daca nu contravine regulilor Comisiei Europene", a declarat Basescu. seful statului a precizat ca si Germania insista pentru o astfel de suspendare temporara, considerand ca este o masura oportuna si pentru Romania.

"Functionarea la capacitate cat mai mare a uzinei Dacia este esentiala pentru Romania si din punct de vedere al locurilor de munca, si din punct de vedere al cresterii exportului, de care avem nevoie ca de aer", a declarat presedintele Basescu.

Intrebat daca cei peste 200.000 de angajati din industria auto ar trebui sa stea linistiti in aceasta perioada de criza economica, Traian Basescu a spus ca intr-o astfel de perioada nu trebuie sa stea linistiti "nici policienii, nici oamenii care lucreaza in industrie" si a precizat ca angajatii ar trebui "sa fie intr-un parteneriat cu managementul", pentru ca perioada de criza sa fie trecuta cu bine sau cu costuri minime. Cat despre posibile disponibilizari la uzinele Dacia, Traian Basescu a declarat ca spera ca acest lucru sa nu se intample. "Sper ca nu, atata timp cit parteneriatul dintre management si sindicat functioneaza", a spus Basescu.

Seful statului a spus ca a avut doar o intalnire cu reprezentantii conducerii uzinei si cu sindicalistii si ca a refuzat sa viziteze uzina pentru ca gestul lui sa nu fie interpretat ca o manevra electorala, dar a anuntat ca va face aceasta vizita in luna ianuarie.

Presedintele urmeaza sa mai viziteze astazi combinatul chimic Oltchim si uzinele Ford, de la Craiova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri