Toyota, cel mai mare producator japonez de masini, va opri productia in toate uzinele din Statele Unite si Canada pe o perioada de doua zile, in decembrie, din cauza scaderii cererii pe piata nord-americana, a anuntat un purtator de cuvant al companiei, citat de AFP.
Productia in cele 11 uzine va fi suspendata pe 22 si 23 decembrie, a anuntat un purtator de cuvant al grupului, Kayo Doi, care a precizat ca programul de lucru al angajatilor nu va modificat.

"Ne adaptam conditiilor locale, marcate de deteriorarea pietei si de scaderea vanzarilor. Daca am continua productia, stocurile de masini ar creste", a mai explicat acesta.

Toyota anuntase la inceputul lunii noiembrie ca vanzarile din Statele Unite au scazut in octombrie cu 25,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, piata auto americana fiind puternic afectata de criza economica mondiala, conform NewsIn.

Toyota si-a revizuit in scadere cu peste 50% estimarile privind profitul net pentru anul financiar 2008 - 2009, din cauza "deteriorarii fara precedent" a pietei auto mondiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri