General Motors Southeast Europe, importatorul Opel si Chevrolet in Romania, va lansa anul viitor pe piata romaneasca Opel Insignia, urmasul modelului de clasa medie Vectra si Chevrolet Cruze, inlocuitorul lui Lacetti, potrivit companiei.
Opel Insignia va fi disponibil in varianta sedan si hatchback, berlina urmand sa masoare 4.83 metri lungime.

Noul Opel va fi disponibil cu tractiune fata sau integrala. Optional se ofera sistemul FlexRide (controlul electronic al suspensiei) si Adaptive 4x4 (sistem de tractiune integrala cu gestiune electronica).

Insignia va oferi sapte motorizari, patru pe benzina, 1,6 litri (115 CP), 1,6 Turbo (180 CP), 1,8 litri (140 CP) şi 2,8 V6 (260 CP), precum si trei diesel de 2,0 litri, cu injectie directa, cu puteri de 110, 130 şi 160 CP.

Modelul va fi vandut si pe piata din Marea Britanie sub emblema Vauxhall si in Statele Unite ca succesor al modelului Saturn Aura.

Chevrolet Cruze va fi disponibil in Europa incepand din martie 2009, la un pret care va fi anuntat ulterior.

Masina va fi disponibila cu doua motorizari pe benzina, 1,6 litri 112 CP, 1,8 litri 140 CP si un turbodiesel de 2 litri 150 CP. Transmisiile vor fi manuale in cinci si sase trepte, dar va fi disponibila si o cutie automata, complet noua.

Chevrolet Cruze va avea circa 4,60 metri lungime. Noul model va fi construit in Ohio (SUA) si St Petersburg (Rusia).

GM este prezent pe piata romaneasca cu un birou de reprezentanta al General Motors Southeast Europe din 1997.

General Motors Romania, importatorul general al marcilor Opel si Chevrolet, a avut o cota de piata de 9,17% anul trecut si 6,5% in 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri