Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat miercuri ratingul privind datoriile Toyota Motor Corp, prima evaluare negativa primita de grup in ultimii zece ani, in contextul in care degradarea pietei auto americane scade castigurile companiei, scrie Bloomberg.
Fitch a coborat ratingul companiei privind creditele pe termen lung in valuta si moneda locala de la ‘AAA’ la ‘AA’, cu perspectiva negativa, arata un comunicat al agentiei de evaluare. In urma anuntului, actiunile grupului s-au depreciat cu 4,6%, la 2.985 yeni, inregistrand cea mai mare scadere din ultimele doua saptamani.

Un rating mai scazut privind datoriile creste costurile de creditare pentru Toyota, ceea ce va ingreuna posibilitatea grupului de a oferi imprumuturi fara dobanda pentru a sustine vanzarile din Statele Unite.

Toyota este pe cale sa depaseasca in acest an grupul General Motors, ce a detinut pozitia de lider in ultimii 77 de ani, si sa devina cea mai mare companie auto din lume, insa ar putea inregistra, de asemenea, cea mai slaba evolutia a actiunilor, din 1975.

“Toyota traverseaza o perioada dificila, din cauza crizei curente din sectorul auto mondial”, a declarat Tatsuya Mizuno, director in cadrul Fitch Ratings, in raportul publicat de agentie.

“Evolutiile negative din industrie sunt atat de substantiale si de fundamentale, incat nici chiar cel mai puternic jucator, Toyota, nu mai poate sustine un rating “AAA”, a subliniat Mizuno.

Aceasta este prima evaluare negativa inregistrata de Toyota din 1998, cand agentia Moody's Investors Service a coborat ratingul de credite pe termen lung de la ‘Aaa’ la ‘Aa1’. Moody's a urcat ratingul inapoi la ‘Aaa’ in 2003. Standard & Poor's evalueaza Toyota cu un rating ‘AAA’ din 1985.

“Monitorizam indeaproape evoluatia Toyota si, in special, piata americana”, a declarat un analist al Moody's, Junichi Yamaki. Acesta a refuzat sa spuna daca va avea loc o revizuire a ratingului
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri