Guvernul a decis triplarea taxei de auto pentru masinile second-hand, iar decizia privind suspendarea aplicarii taxei auto pentru masinile noi se va aplica incepand cu 15 decembrie, potrivit unor reprezentanti ai Executivului.
Tariceanu a declarat miercuri ca Executivul ia in calcul si majorarea primei de casare pentru masinile vechi, sustinand ca aceasta ar putea ajunge la "pragul psihologic" de 1000 de euro. "O sa discutam cu sectorul auto sa vedem daca e util acest lucru. (...) Acum e la 800 de euro, daca se va ajunge la 1000 de euro ar fi un prag psihologic care ar stimula mai mult cumparatorii", a spus premierul.

Calin Popescu Tariceanu a precizat ca nu a primit inca un raspuns de la Comisia Europeana in legatura cu decizia Guvernului de a suspenda pentru un an taxa auto pentru masinile noi.

Taxa de prima inmatriculare, introdusa in Codul Fiscal de la inceputul anului trecut, a devenit, din martie 2007, obiectul unei proceduri de incalcare a Tratatului de aderare la Uniunea Europeana.

Intre timp, autoritatile romane au avut mai multe runde de negocieri cu Comisia Europeana pentru ca aceasta sa accepte forma de calcul a taxei.

Ultima revizuire a taxei de prima inmatriculare, cea de-a treia, a fost facuta dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, la mijlocul lunii februarie, o motiune simpla a PD-L prin care se cerea anularea taxei.

Guvernul a luat in calcul prevederile motiunii si a adoptat in primavara acestui an actuala forma a taxei, printr-o Ordonanta de Urgenta. Taxa de prima inmatriculare a fost redenumita "taxa de poluare" si se aplica incepand cu 1 iulie 2008.

Guvernul a decis in urma cu doua saptamani suspendarea, in perioada 1 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009, a aplicarii taxei auto pentru masinile noi Euro 4 care nu depasesc capacitatea cilindrica de 2000 cm cubi.

Decizia urma sa fie pusa in practica din 1 decembrie, dar Guvernul a decis aplicarea din 15 decembrie in lipsa unui raspuns pozitiv de la CE, pana la aceasta data.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri