Vanzarile de autobuze, in Romania, au crescut cu peste 123% in primele 10 luni ale 2008 fata de perioada similara a anului trecut, conform datelor statistice ale Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile APIA daca in perioada ianuarie-octombrie 2008 s-au vandut 1.410 autobuze, in acelasi interval de timp al anului trecut s-au comercializat un numar de 623 de autobuze.

Cele mai mari vanzari in primele 10 luni ale 2008 au fost inregistrate de marca Mercedes Benz, cu un total efectiv al vanzarilor de 380 unitati, din care cele mai multe sunt modelul Citaro cu 307 autobuze, urmat de Isuzu Turqoise cu 377 de autobuze. Pe pozitia a III-a s-a clasat marca BMC, aceasta din urma cumuland un volum al vanzarilor de 270 autobuze din care 123 din modelul Belde 250.

Conform APIA, doar in luna octombrie 2008 au fost comercializate un numar de 112 autobuze, acesta ducand la o crestere de 20,4% fata de luna septembrie a anului in curs, anunta NewsIn.

La polul opus, cele mai mici vanzari au fost inregistrate de marca Ayats cu un singur autobuz comercializat in primele 10 luni ale 2008 depasita de marca Volvo cu doua unitati, iar pe pozitia a 3-a s-a situat Scania cu 10 autobuze vandute. Nici una din marcile de mai sus nu a inregistrat vanzari in luna octombrie anul in curs.

Totodata, marca autohtona Roman a vandut in primele 10 luni ale anului 2008 un numar de 11 autobuze fata de cele 10 comercializate in perioada similara din anul trecut inregistrand astfel o crestere cu 10% fata de 2007.

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile - APIA - a luat fiinta in 1994 si reuneste in prezent cele mai importante societati din domeniul automobilului: producatorii nationali, importatorii de autovehicule precum si alte firme de renume din domeniul pieselor si accesoriilor auto sau al lubrifiantilor. APIA este membru al Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile - OICA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri