Cel mai mare producator de autovehicule de tip SUV din China, Great Wall Motor Co, planuieste sa fabrice masini sub marca sa in Bulgaria, a anuntat ieri un comunicat al guvernului bulgar, citat de Reuters.
In cadrul unei companii cu capital mixt, Great Wall vrea sa investeasca 80 milioane de euro la o uzina noua la Loveci, la aproape 170 km nord-est de Sofia, a anuntat guvernul bulgar, dupa ce premierul Serghei Stanisev s-a intalnit cu vicepresedintii companiei chineze.

Presa bulgara a scris ca partenerul cel mai probabil al firmei private Great Wall va fi compania bulgara Litex, potrivit NewsIn.

Proiectul, care va crea locuri de munca pentru aproape 1.500 de oameni, ar putea fi lansat la inceputul lui 2009. Alte detalii nu au fost dezvaluite.

Bulgaria, care estimeaza ca investitiile straine directe vor scadea in acest an cu cel putin 1 miliard de euro de la nivelul record de 6,5 miliarde euro din 2007, face eforturi sa atraga investitii in productie, ca sa isi sustina exporturile si sa diminueze riscurile create de deficitul mare de cont curent.

Compania chineza a vandut in Romania in primle zece luni 133 de SUV-uri Hover CUV, fata de 246 unitati in ianuarie-octombrie 2007.

Producatorul francez de componente auto Montupet, firma japoneza Yazaki sau firma belgiana Melexis au investit, de asemenea, in fabrici noi din Bulgaria.

In aprilie, compania Great Wall, care produce vehicule SUV (sport utility vehicle) sub marca Hover, anunta ca isi diversifica productia si ca planuieste sa faca investitii de 10 miliarde yuani (1,1 miliarde euro) in urmatorii trei ani, din care 3 miliarde yuani pentru consolidarea capacitatilor de cercetare si dezvoltare.

Reprezentantii guvernului bulgar sustin ca directorii companiei chineze au spus ca nu vor ingheta proiectele de investitii din cauza crizei financiare mondiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri