Targul de masini Autovit a inregistrat in intervalul ianuarie-noiembrie 2008 cresteri ale vanzarilor de pana la 25%, fata de perioada similara a anului 2007 a declarat directorul de marketing al targului, Dinu Nicolescu.
In primele 11 luni ale anului in curs, Autovit a comercialuzat pe piata autohtona un numar total de 76.751 automobile, acesta ducand la o crestere mica cuprinsa intre 20-25% fata de intervalul ianuarie-noiembrie al anului 2007 a precizat directorul de marketing, Dinu Nicolescu, citat de NewsIn.

Nicolescu a mai adaugat ca actuala criza economica a dus la o scadere a numarului de masini second hand in Romania, Autovit inregistrand pierderi de pana la 40% incepand luna septembrie a anului in curs pana in prezent.

"Nu avem momentan nici un fel de perspective comerciale pentru anul viitor, fiind la mana guvernului nu putem decat sa asteptam sa se definitizeze legea privind taxa de poluare si apoi vom actiona ca atare'', a mentionat Nicolescu.

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) achizitia de autoturisme rulate a inregistrat, anul acesta, o crestere de aproape 100%, in 2008 comercializandu-se aproape 170.000 unitati, iar importul necontrolat de masini second hand este unul din principalele cauze ale fenomenului.

"Din cele 391.336 autovehicule vandute in Romania in primele noua luni ale anului, 168.339 unitati constituie numarul de masinilor rulate deja, procentul de masini second hand comercializate in tara crescand fata de anul trecut cu 98,5%", a precizat vicepresedintele APIA, Brent Valmar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri