Producatorii auto straini care au investit miliarde in fabricile de asamblare din Rusia vor fi eligibili pentru masuri de sustinere din partea statului pentru acest sector industrial, a declarat premierul rus Vladimir Putin, citat de Interfax si preluat de Reuters.
"Companiile straine de asamblare care lucreaza in Rusia pot conta, la randul lor, pe sprijin din partea statului", a declarat Putin, potrivit Interfax. "Bineinteles, acest lucru inseamna ca trebuie sa respecte integral cererile locale de productie", a precizat premierul rus. Ford, Hyundai, Volkswagen si Renault au, toate, activitati de asamblare a automobilelor in Rusia.

Modelul Logan al Renault, asamblat la o fabrica din afara Moscovei, este masina straina care se vinde cel mai bine in Rusia. Productia de la fabrica din afara Moscovei este oprita pentru doua saptamani in decembrie, din cauza scaderii cererii. Ford a anuntat ca va opri productia de la fabrica de asamblare din Sankt Petersburg pentru o luna.

Dintre masurile de sustinere propuse, Interfax l-a citat pe Putin declarand ca guvernul ar putea subventiona creditele auto pentru masinile fabricate pe piata interna care costa cel mult 350.000 de ruble (12.720 dolari) si garanta obligatiunile producatorilor auto, potrivit NewsIn.

Putin a spus ca agentiile guvernamentale ar trebui sa primeasca suma suplimentara de 12,5 miliarde ruble, ca sa isi completeze flotele auto cu masini fabricate pe piata interna, iar guvernul ar putea infiinta o companie de leasing cu un buget de 40 miliarde ruble, ca sa cumpere masini facute in Rusia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri