Producatorul auto Hyundai Motor a afisat o scadere cu 28% a profitului net din al patrulea trimestru, din cauza diminuarii castigurilor din investitii si costuri de garantii mai ridicate, in ciuda cresterii vanzarilor, potrivit Reuters.
Producatorul modelului Sonata a afisat o scadere a profitului net cu 28%, la 243,6 miliarde woni (177 milioane dolari) in al patrulea trimestru. Hyundai a raportat un profit operational de 581 miliarde woni, in scadere cu 9% fata de anul trecut, sub estimarile analistilor de 683,6 miliarde woni. Analistii chestionati de Reuters au estimat un profit net de 1,32 miliarde dolari in 2009.

Perspectiva generala asupra situatiei financiare a unuia dintre cei mai mari producatori auto din Coreea de Sud este in continuare sumbra, in contextul recesiunii globale si crizei crediteor, in urma carora vanzarile de pe piata de profil au fost grav afectate, potrivit NewsIn.

Totusi, analistii sunt de parere ca Hyundai va face fata crizei globale mai bine decat competitorii sai globali, pe fondul deprecierii won-ului si producerii de automobile mai mici si mai ieftine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri