Cel mai mare producator auto mondial, Toyota, ar putea concedia angajatii cu norma intreaga ai diviziilor din Marea Britanie si America de Nord, luand masuri fara precedent, a declarat vineri o sursa apropiata situatiei, informeaza Reuters.
Toyota reduce puternic productia in contextul in care criza financiara globala a afectat vanzarile, in timp ce ar putea afisa primele pierderi operationale in anul fiscal care se va incheia in martie. Pe piata americana, vanzarile au scazut in decembrie cu 37%, scrie NewsIn.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca Toyota ar putea intreprinde masuri aditionale de reducere a costurilor in America de Nord, in mijlocul unei incetiniri economice fara precedent, pe piata de profil.

"Nicio decizie nu a fost finalizata", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Mike Goss, intr-un comunicat.

Cotidianul financiar Nikkei a scris ca Toyota ar putea concedia pana la 1.000 angajati cu norma intreaga in Statele Unite si Marea Britanie, in contextul scaderii vanzarilor si presiunii de reducere a costurilor.

Grupul anuntase saptamana aceasta ca vanzarile pe piata locala au scazut cu 5%, la 2,15 milioane unitati, iar cele din strainatate au coborat cu 4%, la 6,82 milioane automobile.

Per total, cererea pe piata auto nipona a scazut in 2008 pana la cel mai mic nivel din ultimii 34 ani.

Impreuna cu vanzarile de minivehicule, ce au scazut cu 6,7%, la 122.770 unitati, vanzarile auto din Japonia au scazut cu 17%, la 306,319 vehicule.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri