Porsche Romania, importatorul marcilor Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda si Volkswagen, a lansat pe plan local modelele Cayenne diesel, precum si cea de-a doua generatie Cayman si Boxster.
Porsche Cayenne Diesel, primul model diesel din istoria Porsche, este disponibil in Romania cu un motor de 240 CP, la un pret de 59.940 euro cu TVA.

Motorizarea diesel care echipeaza Porsche Cayenne este un 3,0 TDI de 240 CP (550 Nm) prezent si pe modelele Audi Q5, Q7, A4, A5, A6 si A8.

Viteza maxima este de 214 km/h, iar de la 0 la 100 km/h va ajunge in 8,3 secunde. Consumul mediu este de 9,3 litri la 100 km.

Modelul Cayenne Diesel vine in standard cu o transmisie automata Tiptronic S, care este si pe modelul de baza pe benzina.

Producatorul de masini sport lucreaza de asemenea la un alt model Cayenne cu motor hibrid, ce va consuma mai putin de 9 litri/ 100 km si va fi lansat pe piata la sfarsitul acestui deceniu.

Porsche Romania a lansat cea de-a doua generatie a modelelor Boxster si Cayman, echipate cu motoare dispuse central.

Modelul Boxster costa 49.758 euro (TVA inclus), iar modelul Cayman 53.460 euro. Boxster S este disponibil pentru 59.477 euro, iar Cayman S pentru 65.185 euro.

Motorul de baza de 2.9 litri dezvolta o putere de 255 CP, atunci cand este montat pe Boxster, si 265 CP, in cazul modelului Cayman.

Motorul de 3.4 litri montat pe variantele S, prevazut cu Injectie Directa de Benzina (DFI), dezvolta o putere de 310 CP pentru Boxster S si 320 CP pentru Cayman S.

Modelul Cayman S cu cutie de viteze PDK si Launch Control, disponibil in pachetul optional Sports Chrono Package, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4.9 secunde, in timp ce modelul Boxster echipat cu cutie de viteze manuala, cu sase trepte de viteza (disponibila in echiparea standard) accelereaza in 5.9 secunde.

Atat modelul Boxster cat si modelul Cayman, echipate cu noul motor Boxer de 2.9 litri, consuma 8.9 litri/100 kilometri. Versiunea cu motor de 3.4 litri si cutie de viteze PDK consuma 9.2 litri/100 kilometri.

Ambele modele Boxster si Cayman sunt echipate cu cea mai noua generatie a sistemului PSM (Porsche Stability Management), are doua functii noi: preincarcarea sistemului de franare (Brake Pre-Loading) si asistarea franarii.

Atat modelul Boxster cat si modelul Cayman sunt prevazute in echiparea standard cu noul radio CD CDR-30, dotat cu un display monocromatic de cinci inch. Unitatea radio CD poate citi CD-uri cu muzica in format MP3.

Noul sistem PCM (Porsche Communication Management), disponibil optional, prevazut cu sistem de navigatie pe baza de hard disc, serveste ca unitate centrala de comanda pentru sistemul audio, sistemul de comunicatie si cel de navigatie.

Cele doua modele Porsche noi sunt disponibile optional cu scaune ventilate si incalzite, atat pentru scaunele standard cat si pentru scaunele „confort”, imbracate partial sau integral in piele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri