Nissan a livrat anul trecut pe piata romanesca 426 de SUV-uri X-Trail, din care 74 fiind modelul X-Trail Classic. Vanzarile X-Trail au crescut cu peste 70% in 2008.
In luna ianuarie, Nissan a vandut pe plan local 14 unitati X-Trail Classic si 8 unitati noul X-Trail.

X-Trail Classic este disponibil cu doua motorizari, una pe benzina de 2,0 litri 140 CP cu cutie manuala in 5 trepte si una diesel de 2,2 litri 136 CP cu cutie manuala cu 6 trepte.

Pretul pentru modelul Classic pe benzina porneste de la 16.780 euro fara TVA, iar pentru diesel de la 19.245 euro fara TVA. X-Trail Classic are garantie 3 ani sau 100.000 km.

Galerie foto Nissan X-Trail Classic

In functie de conditiile de drum se poate selecta tractiunea 4x2 sau cea 4x4. Sistemul are 3 moduri: 2WD- transmite cuplul numai catre rotile din fat, AUTO- cand sistemul detecteaza o pierdere a aderentei la una dintre rotile din fata, cuplul este distribuit automat si catre rotile din spate, LOCK- cupleaza rotile din spate si fixeaza tractiunea 4x4.

X-Trail Classic are printre dotarile standard, aer conditionat cu reglare automata, Cruise Control (numai pe motorizarea 2,2L dCi), compartimente bord cu racire/incalzire recipiente, airbaguri frontale si laterale fata, ABS + EBD + Brake Assist (asistenta la franarea de urgenta), sitem imobilizare NATS (antidemaraj), 4 geamuri actionate electric, radio CD, jante aliaj 16 inchi.

Nissan a vandut anul trecut in Romania 3.536 de unitati, cu 15% mai mult decat in 2007, cand a comercializat 3.066 de masini.

Cel mai vandut model pe piata romaneasca a fost anul trecut Nissan Navara cu 812 unitati, urmat de Tiida cu 751 unitati, Qashqai cu 664 unitati, Pathfinder cu 452 unitati si X-Trail cu 352 unitati.

Compania Renault-Nissan Romania, importatorul marcii japoneze Nissan pe piata romaneasca, va aduce in 2009 trei modele noi pe plan local, Qashqai+2, Murano si 370Z.

Noul crossover Qashqai+2, modelul cu 7 locuri produs la uzina Nissan din Sunderland, este disponibil in Romania din februarie la un pret de pornire de 21.250 euro cu TVA.

Din luna ianuarie a anului 2003, Renault a preluat importul si distributia vehiculelor Nissan in Romania, in cadrul aliantei Renault-Nissan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri