BMW Group Romania, reprezentanta marcilor premium BMW si Mini, va prezenta spre sfarsitul anului noul crossover BMW X1 in Romania, care va ajunge in showroom-uri in 2010, precum si modelul Seria 5 GT (Gran Turismo).
"Sper sa vedem anul acesta in Romania noul model BMW X1, care va fi disponibil pentru clienti la inceputul anului 2010. Modelul va intra in productie in toamna aceasta", a declarat directorul general BMW Group Romania, Bernd John, la evenimentul de lansare a cartii "Never Stand Still", referitoare la istoria marcii.

BMW X1 a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris ca un “concept”, insa la fel ca si in cazul lui X6, noul crossover concept va fi aproape identic cu viitorul model de serie.

BMW mareste gama de modele din 2010 cu crossover-ul X1

Pretul crossover-ului BMW X1 ar trebui sa fie sub pretul SUV-ului X3, potrivit oficialului BMW. Acesta a mai spus ca, "in viitor X3 va fi putin mai mare pentru ca este destinat pietei americane si acestora le plac masinile mai mari".

BMW a dezvaluit la Munchen in februarie noul concept Seria 5 GT (Gran Turismo), cunoscut si sub denumirea de PAS (Progressive Activity Sedan), model ce a fost prezentat oficial la Geneva si care va intra in productie anul acesta. Noul concept bazat pe Seria 5 este un crossover mai mic decat modelul X6.

BMW Group va aduce in Romania in primul semestru din 2009 noul roadster BMW Z4, in aprilie noua generatie Mini Cabrio, noile modele X1 si GT spre sfarsitul anului.

Unul din obiectivele noului director sunt dezvoltarea retelei de distribuitori, care in prezent are 14 centre. "Planul nostru pentru viitor este sa ne extindem la 20-22 de centre in 2011", a precizat Bernd John.

Dr. Bernd John este directorul general BMW Group Romania incepand de la 1 ianuarie 2009, o data cu retragerea la pensie a lui Carl-Theo Fitzau, care a fost directorul companiei din anul 2007.

John are o experienta de 18 ani in BMW Group in pozitii de management. Ultima pozitie ocupata a fost de coordonarea a patru centre proprii BMW din Germania. Acestea au inregistrat in 2008 peste 9.000 unitati livrate si o crestere de 5% fata de anul precedent.

In medie, in 2008, doua din trei automobile livrate au fost echipate cu sistemul BMW xDrive. Anul trecut au fost livrate in Romania 873 unitati BMW X5, 278 unitati BMW X3 si 218 unitati BMW X6. Constructorul auto german BMW adauga anul acesta gamei xDrive inca trei modele, noul X1, Seria 7 si un model M.

BMW Group Romania si-a inceput activitatea la jumatatea anului 2007. In aceasta perioada BMW a ocupat prima pozitie in topul marcilor premium (2007), in timp ce MINI si-a intarit pozitia de marca premium cu cea mai mare ascensiune (275% anul 2008 fata de 2006).

Compania a livrat anul trecut 267 unitati Mini si 2.446 de unitati BMW. BMW Group a lansat in 2008 pe piata romaneasca noul Seria 1 Coupe si Cabrio, X6, Seria 3 si Seria 7, M3 cabrio.

Alexandru Dobai este autorul cartii BMW, "Never Stand Still", care reuneste in 300 de pagini intreaga istorie a marcii, de la micul Dixi la legendarul 2002ti din anii 60, de la M3 pana la Mini Cooper. Cartea contine date tehnice si fotografii cu toate modele BMW de la 1913 si pana in prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri