Banca germana Commerzbank se pregateste sa trimita oferta de vanzare a diviziei Opel catre mai multi potentiali investitori, a anuntat Financial Times, citand surse apropiate companiei, relateaza Reuters.
Cotidianul a precizat ca pana la sapte investitori si-au exprimat interesul de a prelua o participatie in cadrul activitatilor desfasurate de General Motors (GM) in Europa, divizia Opel fiind nucleul acestor afaceri, potrivit NewsIn.

Potrivit Financial Times, Commerzbank, banca angajata de GM pentru a gasi un nou investitor in cadrul Opel, ar putea trimite memorandumul pentru oferta in aceasta saptamana.

Sursele au precizat ca printre investitorii interesati se afla cateva fonduri suverane si cel putin o companie cu capital privat din Asia.

Un director al GM, care nu a fost numit, a declarat pentru Financial Times ca grupul cauta o oferta sigura din partea unui investitor din exterior in intervalul de 60 de zile acordat de guvernul american pentru a reduce costurile si a restructura operatiunile de baza.

Luni, un lider sindical Opel a confirmat ca autoritatile landului Renania de Nord-Westfalia a purtat discutii cu Abu Dhabi in legatura cu posibila preluare a unei participatii in cadrul Opel. Tot luni, familia regala din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, si-a confirmat interesul fata de Opel.

Filiala germana a grupului american General Motors, ce se afla in pragul falimentului, este in cautare de investitori straini si solicita ajutor din partea guvernului german, fiind una dintre victimele crizei economice globale.

Opel are aproximativ 25.000 de angajati in Germania si a anuntat ca are nevoie de ajutoare de 3,3 miliarde euro din partea guvernelor europene, pentru a evita disponibilizarile si a mentine fabricile deschise.

Criza economica mondiala a afectat grav sectorul auto din Europa, ducand la scaderea drastica a cererii de masini, ceea ce a determinat multi constructori sa solicite ajutoare de stat si sa reduca semnificativ costurile, pentru a supravietui.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri