Consiliul Concurentei (CC) deruleaza o investigatie de cunoastere a pietei pieselor de schimb pentru automobile, cu scopul de a analiza modul de functionare si mecanismele acestui sector si de a identifica si corecta eventualele disfunctionalitati de natura concurentiala.
In cadrul investigatiei de cunoastere a pietei pieselor de schimb pentru automobile, Consiliul Concurentei poate solicita tuturor factorilor implicati (agenti economici, producatori, importatori, distribuitori, asociatii profesionale, institutii de stat responsabile in acest domeniu) informatii, documente sau declaratii.

Potrivit legislatiei din domeniul concurentei, termenul "piese de schimb" desemneaza "bunuri care sunt destinate a fi montate in sau pe un autovehicul pentru a inlocui componentele respectivului vehicul, inclusiv bunuri precum lubrifiantii care sunt necesari utilizarii unui autovehicul, cu exceptia benzinei".

Consiliul Concurentei invita toti actorii implicati pe aceasta piata la o comunicare activa, deschisa in ceea ce priveste problemele de natura concurentiala cu care acestia se confrunta, persoanele interesate putand trimite observatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri