Piata auto germana continua sa fie pe plus si in aprilie, inregistrand o crestere de 19,4%, pana la 380.000 de unitati, potrivit Asociatie Producatorilor si Importatorilor germani (VDIK).
Cresterea din aprilie a facut ca primele 4 luni din 2009 sa fie cele mai bune luni din ultimii zece ani, fiind inmatriculate 1,24 milioane de masini noi.

Asociatia anticipeaza ca vanzarile de masini vor fi in crestere in urmatoarele luni. Cota de piata a importatorilor a fost in luna aprilie la 41,9%.

Programul de innoire a parcului auto a ajutat piata germana sa creasca cu 40% in luna martie, comparativ cu aceeasi luna din 2008, la 401.000 de masini noi.

Guvernul de la Berlin a lansat in februarie programul de innoire a parcului auto, prin care se pot primi 2.500 euro pentru o masina mai veche de 9 ani, daca este schimbata cu un model nou.

Sistemul a functionat bine si guvernul german a decis sa mareasca fondurile de la 1,5 miliarde euro, la 5 miliarde de euro pana la sfarsitul anului.

Programul Rabla a stimulat in Germania vanzarea de masini mici.

Valoarea medie a emisiilor de CO2 in primul trimestru al anului a scazut la autoturismele nou inmatriculate, comparativ cu aprilie 2008, cu 11 grame pe kilometru, pana la o valoare de 156 de grame pe kilometru.

Asociatia Constructorilor de Automobile din Germania se asteapta la 3,1 milioane unitati noi livrate in 2009, fata de 3,09 mil. masini in 2008.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri