General Motors Southeast Europe, importatorul Opel si Chevrolet in Romania, a comercializat 120 de unitati Opel Insignia pe piata romaneasca, model disponibil pentru comenzi de la inceputul anului.
“Desi lansata in a doua parte a primului trimestru din 2009 si in pofida contextului economic precar, Opel Insignia s-a vandut deja in peste 120 exemplare in Romania. Opel Insignia a inregistrat in clasa sa o pondere de 7% in martie, versus 5,9% in februarie”, au declarat reprezentantii GM.

In Europa comenzile pentru Opel Insignia au depasit 100.000 de unitati, de aceea la uzina din Rüsselsheim vor fi adaugate trei schimburi de lucru speciale in luna mai.

Galerie foto: Opel Insignia (49)

Pe piata germana, Opel a inregistrat rezultate bune in segmentul clasei medii, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile din primul trimestru au crescut cu 82%.

Aproximativ 56% dintre cumparatori aleg sistemul de iluminare de noua generatie Adaptive Forward Lighting (AFL+) cu noua functii. Alte 80% dintre comenzi includ sistemul de navigatie cu DVD si ecran color, 35% dintre clienti optand pentru sistemul de sasiu FlexRide.

Doua treimi dintre clientii modelului Insignia isi doresc ca autovehiculul lor sa fie echipat cu cele mai mari jante disponibile, 40% aleg jantele de 18 inch, fiecare al treilea cumparator optand pentru cele de 17 inch. Un client din doi alege scaunele certificate „Aktion gesunder Rücken”. Cel mai popular motor este 2.0 CDTI de 160 CP, acesta fiind comandat de fiecare al treilea cumparator, jumatate dintre clienti opteaza pentru motoarele diesel.

Cel mai nou membru al gamei este modelul ecologic cu emisii reduse de gaze poluante Insignia ecoFLEX, 136 gCO2/km si un consum de carburant de 5,2 litri la 100 km. Modelul va fi lansat pe piata in aceasta vara.

Opel Insignia sedan si hatchback se comercializeaza in Romania la preturi intre 16.100 euro si 28.150 euro fara TVA.

Noul Opel Insignia dispune de sasiul adaptiv FlexRide, tractiunea integrala inteligenta Adaptive 4x4 sau farurile adaptive AFL. FlexRide permite alegerea unui mod de rulare dinamic si sportiv (modul Sport) sau relaxat si lin (modul Tour).

Adaptive Forward Lighting (AFL+) regleaza automat raza farurilor in functie de tipul soselei si gradul de vizibilitate predominante. Sistemul cuprinde noua functii de iluminare. Senzorii autovehiculului masoara viteza, gradul de deviere, unghiul de directie si prezenta picaturilor de ploaie, iar senzorul optic al asistentului pentru faza lunga culege informatii privind profilul soselei, setarile de rulare si vizibilitatea. Modelele Opel Insignia dotate cu faruri AFL+ sunt de asemenea echipate cu LED-uri pentru iluminarea diurna.

Modelul Insignia este asamblat la uzina din Rüsselsheim, Germania.

General Motors Southeast Europe, importatorul Opel si Chevrolet in Romania, este prezent pe piata romaneasca cu un birou de reprezentanta al General Motors Southeast Europe din 1997.

Reteaua de dealeri GM pentru marcile Chevrolet si Opel are in prezent 35 de locatii. Majoritatea distribuitorilor sunt dual brand, comercializand ambele marci, Opel si Chevrolet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri