Inmatricularile de masini noi din Spania au scazut in mai cu o rata anuala de 38,7%, in ciuda intrarii in vigoare a primei de casare, potrivit datelor asociatiei nationale a producatorilor auto (Anfac).
Efectele primei de casare, ce oscileaza intre 1.500 si 2.000 de euro, nu au fost inca vizibile in mai, cand au fost inmatriculate numai 71.161 vehicule, fata de 116.112 vehicule, in aceeasi perioada a anului trecut, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Astfel, in primele cinci luni ale anului, inmatricularile noi au scazut in total cu 42,7%. In aprilie, inmatricularile noi au scazut cu o rata anuala mai puternica, de 45,6%, in timp ce Anfac arata ca mai 2009 este cea de-a doua luna din istoria statisticilor in care sectorul a avut o performanta atat de slaba.

In 18 mai a intrat in vigoare in Spania un sistem al primelor de casare, care, in functie de regiunea unde se aplica, oscileaza intre 1.500 si 2.000 de euro.

"Intrarea in vigoare recenta a Planului 2000 euro, cum se numeste programul primelor de casare, favorizeaza cresterea numarului de noi inmatriculari pe viitor, dar nu s.a reflectat in cifrele din mai", a anuntat Anfac.

"Ne asteptam ca efectele primei sa fie vizibile la publicarea cifrelor din iunie, cand inmatricularile, cel mai probabil, vor creste", a aratat institutia printr-un comunicat.

Economia Spaniei a fost cuprinsa de o recesiune puternica in al doilea semestru din 2008, care a afectat si piata auto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri