Fondurile de pensii din statul american Indiana incearca sa blocheze vanzarea producatorului auto Chrysler catre compania italiana Fiat apeland la Curtea Suprema, a anuntat Wall Street Journal (WSJ).
Potrivit coditianului financiar, recursul a fost inaintat sambata, inainte de miezul noptii, dupa decizia Curtii de Apel de la New York care confirmase vineri vanzarea celor mai importante active ale Chrysler catre un grup de investitori condus de Fiat, scrie NewsIn.

Astfel de recursuri sunt aprobate rar de Curtea Suprema, dar in cazul in care acest lucru se va intampla, acordul cu Fiat ar putea fi amanat timp de mai multe saptamani sau chiar luni, in functie de perioada de care au nevoie fondurile de pensii ca sa pregateasca recursul.

Potrivit WSJ, judecatorul Ruth Bader Ginsburg va examina recursul si ar putea lua o decizie in mod individual sau in urma consultarii cu reprezentantii Inaltei Curti. Ea are posibilitatea si refuze apelul sau sa le ceara celor doua parti implicate sa-si argumenteze pozitiile.

Fondurile de pensii din Indiana sustin ca preluarea Chrysler de catre Fiat este neconstitutionala deoarece considera ca favorizeaza marii creditori in detrimentul celor mici.

Chrysler, care era unul dintre cei trei mari producatori auto americani, alaturi de Ford si General Motors (GM), a inaintat pe 30 aprilie cerere pentru intrarea in faliment.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri