Tata Motors, cel mai mare constructor auto din India, a afisat astazi primele pierderi anuale din ultimii noua ani, din cauza scaderii cererii si pierderilor inregistrate de diviziile Jaguar si Land Rover, achizitionate anul trecut, arata Reuters.
Constructorul auto a raportat pierderi nete consolidate in anul fiscal incheiat in martie 2009 de 25,05 miliarde rupii (520 milioane dolari), fata de profitul net de 21,68 miliarde rupii, cu un an in urma, potrivit NewsIn.

Totusi, vanzarile nete ale grupului au urcat la 703,70 miliarde rupii, fata de 354,09 miliarde rupii, in 2008.

Compania, care controleaza 60% din cea de-a cincea piata de camioane si autobuze, ca marime, din lume, a anuntat ca se pregateste de actiuni majore de reducerea costurilor.

Conform anuntului companiei mama, divizia Jaguar Land Rover a afisat pierderi nete de 281 milioane lire sterline (463 milioane dolari) in primele 10 luni ale anului fiscal, pana in martie 2009, in contextul in care recesiunea globala a afectat vanzarile de masini, in principal de modele sport si de lux.

De asemenea, criza economica a dus la falimentul a doi dintre primii trei constructori auto americani, in timp ce Toyota MotorCorp ar putea afisa pierderi si mai mari.

Astfel, noul presedinte al Toyota a avertizat marti ca industria auto s-ar putea confrunta cu inca doi ani dificili.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri