Kia Romauto, importatorul marcii coreene in Romania, va aduce in septembrie crossover-ul Kia Soul, iar la sfarsitul lunii octombrie noul Sorento.
Pretul de pornire pentru Kia Soul ar putea fi sub 18.000 euro cu TVA.

Soul are doua propulsoare pe benzina 1,6 litri 126 CP si 2,0 litri 142 CP si unul diesel de 1,6 litri 126 CP.

Cel mai puternic motor de 2.0 litri pe benzina vine insotit de o transmisie manuala in cinci trepte sau una automata in patru trepte.

Kia Soul este un hatchback in cinci usi, cu tractiune fata. Lungimea totala este de 4,105 mm, iar ampatamentul de 2,550 mm. Inaltimea este de 1.610 mm, baza parbrizului este mai inaltata cu 135 mm decat media clasei compacte iar garda la sol este mai ridicata cu 45 mm.

Kia Soul va fi produs la uzina Kia Gwangju din Coreea, incepand cu noiembrie 2008.

Noua generatie a SUV-ului de clasa medie Sorento, echipat cu propulsorul-R, a fost lansat in aprilie in Coreea.

Sorento este primul vehicul Hyundai-Kia echipat cu motorul ecologic diesel-R, devenind primul model coreean care respecta normele Euro 5.

Printre motorizarile anuntate pentru noua Kia Sorento sunt un 2,2 litri diesel 197 CP, 2,4 litri benzina 172 CP si 3,5 litri benzina 273 CP, dar si 2,7 litri GPL.

Pachetul standard Kia Sorento include sistemul Eco Driving, a carui eficienta a fost demonstrata pe Lotze Innovation si Forte, si o cutie de viteze automata in 6 trepte, de conceptie proprie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri