Toyota Urban Cruiser s-a lansat pe pietele europene in luna mai 2009, fiind un model de segment B cu tractiune fata sau integrala destinat mediului urban.
Urban Cruiser este disponibil in doua variante de motorizare, motorul pe benzina Dual VVT-i (temporizare variabila a distributiei) de 1,33 litri 101 CP cu tehnologie Stop & Start si motorul diesel D-4D de 1,4 litri 90 CP. Transmisia este manuala in 6 trepte pentru ambele motorizari. Modelul este disponibil cu trei variante de echipare: Terra, Luna, Sol.

Am condus 400 km modelul Urban Cruiser cu motorizarea pe benzina si echiparea Luna, care este disponibil la un pret de 17.020 euro cu TVA. Consumul mixt a fost de 6,5 litri la 100 km.

Viteza maxima pentru motorizarea de 101 CP benzina este de 175 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 12,5 secunde. Emisiile CO2 sunt de 129 g/km.

Urban Cruiser imbina aspectul robust al unui vehicul all-road Toyota cu dimensiunile compacte, adaptate mediului urban si aspectul practic al masinilor in 5 usi. Modelul are 3,93 metri lungime, 1,72 metri latime si 1,52 metri inaltime (1,54 m in varianta AWD). Pentru un aspect robust, varianta AWD ofera setul de ornamente „SUV” destinat intregii parti inferioare a masinii.

Noul model Toyota este foarte manevrabil in oras, insa pe soselele denivelate din extraurban sau in curbe se simte putin instabil la peste 100 km/h, din cauza formei si a greutatii reduse de circa 1.150 kg. Masina este destinata orasului prin dimensiuni, motorizari mici si consum redus.

Foarte bun in oras este sistemul Stop & Start care opreste automat motorul cand vehiculul stationeaza la semafor, reducand astfel consumul de carburant si emisiile de CO2.

Interiorul arata bine, comenzile sunt amplasate ideal, insa nu au impresionat materialele folosite pentru fetele usilor si bord.

Urban Cruiser este echipat in standard cu sistemul de prevenire a blocarii rotilor la franare (ABS), sistemul de distributie electronica a fortei de franare (EBD), asistenta la franare (BA), control al tractiunii (TRC) si sistemul de control al stabilitatii vehiculului (VSC). Toate versiunile Urban Cruiser sunt echipate in standard cu 9 airbag-uri cu SRS: airbag-uri pentru sofer si pasagerul din dreapta, un airbag la nivelul genunchilor soferului, airbag-uri laterale frontale si airbag-uri cortina.

Modelul dispune de o gama larga de compartimente de depozitare. Capacitatea de incarcare de 314 litri poate fi crescuta pana la 749 litri prin plierea banchetei din spate. Publicul tinta il reprezinta persoane singure sau cupluri cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani.

Toyota vrea ca modelele cu tractiune integrala sa reprezinte 30% din vanzarile companiei. Tinta companiei japoneze pentru anul acesta este comercializarea a 25.000 de unitati Urban Cruiser, dintre care 100 de masini in Romania.

Cel mai mic pret pentru Toyota Urban Cruiser este de 15.725 euro cu TVA, pentru motorizarea de 1,3 benzina si echiparea Terra, iar cel mai scump model este 1,4 diesel tractiune 4x4 echiparea Sol, la un pret de 21.585 euro cu TVA. Mai multe informatii despre model sunt disponibile aici

Detalii tehnice
Toyota Urban Cruiser 1.33 L Dual VVT-i Stop & Start 2WD

Carburant: benzina
Putere maxima: 101 CP/6.000 rpm
Cuplu maxim: 132 Nm/3.800 rpm
Viteza maxima: 175 km/h
Acceleratie (0-100 km/h): 12,5 s
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 6,6/ 4,9/ 5,5
Capacitate rezervor: 42 litri
Emisii CO2 g/km: 129 g/km
Masa proprie (kg) 1.120-1.155
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri