Producatorul auto de masini sport de lux Ferrari a livrat in primul semestru 3.226 de unitati, in scadere cu 8% comparativ cu perioada similara din 2008, potrivit companiei.
In ciuda vanzarilor in scadere cota de piata Ferrari a urcat cu 10 procente la 32,8%.

Veniturile companiei au fost cu 8% mai mici in primele 6 luni, fiind inregistrate 891 de milioane de euro.

Profitul Ferrari a scazut in prima jumatate a anului la 124 milioane euro, de la 164 de milioane euro in primele 6 luni din 2008.

La nivel mondial compania detine 29 de reprezentante.

Divizia de service Ferrari a trecut pe plus in primele 6 luni, raportand un profit de 2,5 milioane euro, fata de o pierdere de 0,4 milioane euro in 2008.

Ferrari a dezvaluit in iulie noul model F458 Italia, succesorul lui F430, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, iar pe piata va fi disponibil din 2010.

Forza Rossa, compania care reprezinta interesele Ferrari in Romania, a precizat ca, de la inceputul anului au fost livrate 10 masini, iar pana la finele lui 2009 alte 15 vor ajunge la proprietari. In plus, s-au primit sapte comenzi, care se adauga la alte 32. Pe parcursul anului 2008, Forza Rossa a primit 48 de comenzi, din care au fost livrate 15 masini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri