Ford Motor Co a lansat in India cel mai mic model al sau, Figo, pentru care va incepe productia cel tarziu anul viitor, potrivit Automotive News.
Al doilea mare producator auto din SUA mizeaza pe masini mici pentru cresterea vanzarilor. “Ne asteptam ca segmentul de masini mici sa se dubleze in urmatorii 10 ani. Daca ne uitam la dimensiunile autovehiculelor, 60% dintre autovehicule la nivel mondial sunt reprezentate de vehiculele compacte precum cel de fata”, a spus Alan Mulally, CEO Ford, la lansarea modelului Figo pe piata indiana.

Ford va produce Figo la o fabrica in sudul orasului indian Chennai. Compania va investi 500 de milioane de dolari pentru uzina cu o capacitate de productie anuala de 200.000 de vehicule.

Figo este un hatchback cu cinci usi, realizat pe platforma modelului Ford Fiesta.

Ford Motor Company are peste 201.000 de angajati si aproape 90 de fabrici pe glob. Marcile grupului sunt Ford, Lincoln, Mercury si Volvo.
Compania prezenta in India din 2005 are 2.300 de angajati. In India sunt fabricate modelele Ikon, Fusion, Endeavour si Fiesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri