Jeep Wrangler este urmasul unui cunoscut vehicul militar, fabricat cu mai bine de 66 de ani in urma sub numele de Willys.
Willys a fost creat pentru prima data in 1943, fiind capabil de a merge oriunde si de a face orice. Autoturismul Jeep Wrangler de astazi mosteneste calitatile autoturismului creat acum mai bine de 66 de ani.

Wrangler 2009 pastreaza imaginea modelului militar prin grila cu sapte fante, pasajele trapezoidale ale rotilor si farurile fata rotunde. Sasiul masiv, dimensiunile compacte si bara stabilizatoare fata decuplabila il ajuta sa treaca peste cele mai dificile terenuri.

Jeep Wrangler este disponibil in Romania in doua versiuni, Sport (transmisie manuala cu 6 trepte, garda la sol 24 cm) si Rubicon (transmisie automata cu 5 trepte, garda la sol 26 cm).

Modelul testat Jeep Wrangler Sport, disponibil cu un motor diesel de 2,8 litri 177 CP cu injectie directa, cu tehnologie Common rail, are un pret de 27.400 euro cu TVA.

Consumul in afara orasului a fost de 9,5 litri la 100 km.

Wrangler este usor de condus in oras, parcat, sau urcat pe drumuri de munte datorita dimensiunilor de 4,2 metri lungime si 1,87 metri latime. Pozitia la volan este foarte buna iti ofera o vizibilitate excelenta.

Masina se comporta bine in off-road, fiind parca mai placuta pe drumuri neasfaltate. Dimensiunile reduse si garda la sol de 24 de cm iti ofera posibilitatea sa treci peste damburi, santuri, sa ajungi pe orice deal ti-ai propus.

Pe sosea nu iti permiti sa circuli cu viteze prea mari, Wrangler este mai mult de off-road.

Programul electronic de stabilitate, disponibil ca dotare standard, ajuta la mentinerea stabilitatii acestuia pe orice tip de teren, aplicand o forta de franare selectiva pentru a controla tendintele supra- si subviratorii. ESP include sistemul hidraulic de asistenta la franare, controlul tractiunii si sistemul electronic anti-rasturnare.

Wrangler are airbaguri sofer si pasagerul din fata. Dispozitivul de retentie a pasagerilor (ORC) si senzorii de impact din partea frontala a autovehiculului determina gradul adecvat de declansare a airbagului pentru reducerea impactului.

Modelul dispune de geamuri electrice si inchidere centralizata, insa oglinzile laterale nu sunt electrice.

Wrangler are plafonul standard din prelata Sunrider, optional fiind disponibil cu plafonul modular cu trei parti componente Freedom Top, care poate fi deschis in multiple combinatii. Portierele cu cadru complet sau pe jumatate pot fi demontate, de asemenea si parbrizul.

Dotarile Wrangler includ ABS, ESP cu sistem electronic antirasturnare si control antiderapaj al tractiunii, BAS – asistenta la franarea de urgenta, coloana volan reglabila pe inaltime, casetofon MP3 cu 6 difuzoare, sistem de avertizare a pierderii presiunii din pneuri, proiectoare de ceata, aer conditionat, scaun sofer reglabil pe inaltime.

Mai multe informatii despre model sunt disponibile aici

Date tehnice
Tip motor 2.8L CRD
Cilindree 2.777 cmc
Dispunere/numar cilindrii L4
Putere maxima 177CP@3.800rot/min
Cuplu maxim 410Nm/2.000-2.600 rot/min
Cutie de viteze Manuala 6+1
Combustibil Diesel
Consum combustibil urban 12.7 l/100km, extraurban 8.3 l/100km, mixt 9.9 l/100km
Emisii CO2 mixt 263 g/km
Acceleratie 0-100km/h 11,2 s
Viteza maxima 180 km/h
Masa proprie 1.805 kg
Masa maxima autorizata 2.501 kg
Garda la sol 24 cm
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri