Reprezentantii grupului auto italian Fiat si ai partenerului sau rus Sollers discuta in prezent despre posibilitatea de a produce vehicule Chrysler in Rusia, a spus ministrul italian de dezvoltare economica, Claudio Scajola, potrivit AFP.
Fiat si Sollers (ex-Serverstal Auto) "discuta despre investitii semnificative pentru a produce vehicule comerciale si masini, ceea ce va permite transferarea productiei Chrysler in Rusia", a spus ministrul.

Reprezentantii ministerului au precizat insa ca pentru vizita la Roma a presedintelui rus, Dmitri Medvedev, nu a fost prevazuta nicio semnare a unui acord in acest sens, potrivit NewsIn.

Fiat nu a facut niciun comentariu pe aceasta tema. Presa italiana relata, in octombrie, ca directorul general al Fiat si Chrysler, Sergio Marchionne, ii spusese premierului rus Vladimir Putin ca firma americana Chrysler ar dori sa produca in Rusia vehicule de tip Jeep.

Grupul italian are controlul operational al Chrysler. Acesta detine in prezent 20% din capitalul companiei americane si ar urma sa-si majoreze participarea la 35% in mai multe etape.

Fiat si Sollers, care sunt parteneri, au semnat in iunie 2008 un acord pentru producerea in Rusia a berlinelor Fiat Linea destinate tarilor emergente. Totodata, Sollers distribuie alte modele Fiat in Rusia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri