PSA Peugeot Citroen ar putea prelua pachetul majoritar de actiuni la Mitsubishi Motors Corp., in urma negocierilor din cursul acestei saptamani, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate afacerii.
Tranzactia ar urma sa includa un schimb de actiuni, au precizat sursele, care au cerut sa-si pastreze anonimatul, motivand ca discutiile sunt confidentiale, anunta NewsIn.

Potrivit uneia dintre surse, au fost discutate cel putin patru scenarii. O propunere se referea la posibilitatea ca Peugeot sa preia 51% din actiunile Mitsubishi, in schimbul a 1,8 miliarde dolari in numerar si a 18% din actiunile Peugeot, dar ideea nu a fost in asentimentul tuturor.

Analistul UBS Philippe Houchois sustine ca discutiile ar putea sa nu se concretizeze pentru ca "Mitsubishi are nevoie de bani, iar Peugeot nu ii are".

Grupul francez ar dori sa-si intareasca parteneriatele din strainatate, pe masura ce concurentii isi extind prezenta in Asia.

De altfel, Peugeot si Mitsubishi au semnat in septembrie un parteneriat pentru realizarea unei masini electrice, bazate pe modelul i-MiEV, care ar urma sa fie vanduta in Europa pana la finalul lui 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri