General Motors va investi 1,9 miliarde euro in restructurarea diviziei europene Opel, de trei ori mai mult decat anuntase initial, si a estimat ca restructurarea companiei va necesita, in total, 3,3 miliarde euro, relateaza BBC.
GM solicita de la guvernele europene imprumuturi si garantii de 2 miliarde euro, fata de 2,7 miliarde euro anterior. GM spera ca Opel va reveni pe profit pana in 2012, informeaza NewsIn.

"Am transmis aceasta decizie atat Comisiei Europene, cat si guvernelor nationale si regionale implicate. (...) Speram ca angajamentul nostru va fi privit ca un pas important in discutiile legate de ajutoarele guvernamentale necesare pentru a acoperi diferenta", a declarat directorul executiv Opel, Nick Reilly.

Grupul american a solicitat circa 60% din ajutoare de la guvernul german, avand in vedere ca Germania reprezinta circa 60% din costurile cu personalul.

Potrivit informatiilor aparute in presa, Germania vroia ca GM sa ofere o finantare mai consistenta inainte de a se angaja sa ofere ajutoare.
GM va disponibiliza 8.300 de angajati din Europa si va inchide fabrici, in incercarea de a aduce compania pe profit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri