Acordul de garantie dintre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) privind garantarea de catre stat a 80% din obligatiile aferente contractului de finantare dintre Banca Europeana de Investitii (BEI) si Ford va fi dezbatut si adoptat in regim de urgenta in Camera Deputatilor, a decis Biroul Permanent.
"Va fi introdus cu prioritate proiectul de lege privind ratificarea acordului de garantie dintre BERD, semnat la Bucuresti la 21 ianuarie 2010, privind garantarea in proportie de 80% a obligatiilor aferente contractului de finantare dintre BEI si Ford Romania in valoare de 400 milioane de euro pentru modernizarea fabricii de automobile de la Craiova. Practic, s-a aprobat ca in paralel cu activitatea din plenul Camerei Deputatilor sa-si desfasoare activitatea si comisia de buget-finante pentru a avea raportul in timp util, in asa fel incat maine sa intre in dezbatere si sa reusim sa dam votul final pe acest proiect de lege", a declarat secretarul democrat-liberal Dumitru Pardau la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, scrie NewsIn.

Luni, dupa consultarile cu partidele desfasurate la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu le-a transmis reprezentantilor formatiunilor parlamentare sa accelereze procedura de aprobare a eliberarii garantiilor statului roman pentru investitia Ford de la Craiova.

"Va este cunoscut probabil ca Ford pregateste lansarea in productie a unui nou model de automobil. Din pacate, stationarea indelungata a proiectului in Parlament risca sa intarzie lansarea noului proiect, iar asta inseamna locuri de munca", a subliniat luni seful statului.


Intrebat daca decizia Biroului Permanent al Camerei are legatura cu apelul sefului statului, Pardau a spus ca nu, proiectul fiind oricum o prioritate pentru Camera
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri