Marca Skoda are in prezent in Romania 34 de puncte de vanzari, iar anul acesta nu se vor mai deschide noi centre intrucat actuala retea de vanzari este suficienta pentru a acoperi volumul, a declarat Vlad Rusu, brand manager Skoda.
“Pana in prezent nu am inchis nici un dealer Skoda. Anul acesta vor mai aparea doar parteneri de service, nu ne mai extindem. Reteaua actuala de vanzari este suficienta pentru a acoperi volumul de anul acesta, avem 34 de locatii”, a precizat Rusu, la evenimentul de lansare a noului model Superb Combi.

Skoda are in Romania o cota de piata de 8%, iar anul acesta se va mentine acest procent.

“Ne propunem sa ne mentinem cota de piata de 8%, care ar trebui sa insemne putin peste 9.000 de masini, la o piata estimata la 115.000 de masini”, a spus Rusu.

Motorizarile Euro 5 reprezinta mai mult de jumatate din vanzarile Skoda pe plan local. “Ne-am adaptat cerintelor pietei inca de anul trecut, catre motoare mai mici, Euro 5”, a mai spus Rusu.

Prin Rabla, Skoda are peste 350 de masini comercializate, avand in derulare inca 100 de unitati, majoritatea clientilor fiind cu 3 vouchere. Potrivit lui Rusu, “vanzarile prin Rabla vor fi si anul acesta la fel ca si anul trecut”.

Skoda va lansa
anul acesta in Romania si modele Fabia facelift, Roomster, Praktik si Fabia RS.

“Fabia facelift vine la inceputul lunii mai, impreuna cu Roomster si cu Praktik. Vom avea noile motorizari de 1,2 litri si 1,6 litri diesel Euro 5, care va inlocui motorul de 1,4 litri. Va aveni si Fabia RS in a doua parte a anului cu un motor de 1,4 litri benzina 180 CP si cutie DSG cu 7 trepte”, a mai adaugat Rusu.

Tinta de vanzari pentru Superb-ul Combi este de un sfert din livrarile Superb. “Credem ca Superb-ul Combi ar trebui sa detina 25% din vanzarile modelului Superb, care intr-o piata estimata la 115.000 de masini ar putea fi in jur de 350 de unitati pentru limuzina”, a spus oficialul Skoda.

Vlad Rusu mai spune ca lansarea Dacia Duster nu va afecta vanzarile SUV-ului Skoda Yeti, intrucat este la un alt nivel de pret si calitate. Yeti a fost vandut in 50 de unitati, iar targetul pentru 2010 este in jur de 300 de unitati.

Potrivit lui Vlad Rusu, Skoda Octavia Tour se va produce in continuare pana in 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri