Arval Romania, parte a BNP Paribas Group si companie de referinta pe piata romaneasca a leasingului operational auto cu servicii incluse, a inregistrat o crestere cu 45% a solicitarilor din partea companiilor pentru produsul Sale&Lease-Back in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2009.
Produsul presupune cumpararea vehiculelor companiei de catre Arval Romania, iar aceeasi flota este redata spre utilizare acelorasi companii prin leasing operational cu servicii incluse, platind o rata lunara fixa. Astfel, companiile obtin o crestere a lichiditatilor pentru dezvoltarea activitatilor de baza.

„Cererea pentru Sale&Lease-Back a crescut foarte mult in acest an, peste 25% dintre contractele noastre fiind incheiate, in prezent, pentru acest produs. Multe dintre companiile care folosesc flote mari de autovehicule au blocat sume importante in achizitia vehiculelor si cauta solutii pentru a le recupera si a le investi in principala activitate de business. De aceea, produsul Sale&Lease-Back a devenit din ce in ce mai solicitat de catre clienti”, a declarat Arnault Leglaye, managing director Arval Romania.

Reprezentantii Arval Romania estimeaza o cifra de afaceri de 19-20 milioane de euro pentru 2010.

In prezent, Arval Romania inregistreaza un numar de 200 de clienti, cu 67% mai mult fata de aceeasi perioada a lui 2009 si o flota de 2900 vehicule.

Fondata in 1989, Arval este o companie de referinta la nivel international in leasingul operational multimarca si in managementul flotelor auto, fiind lider pe piata leasingului operational in Franta si Italia. In prezent, Arval activeaza in 39 de tari, detinand 22 de filiale si avand o larga retea de parteneriate in alte 17 tari.

Arval si-a inceput activitatea in Romania la sfarsitul anului 2006. La finele anului 2009, detinea deja o flota administrata de 2.750 vehicule, in crestere cu 60% fata de finele lui 2008 si o cifra de afaceri in valoare de 15 milioane de euro, mai mare cu aproximativ 65%, comparativ cu 2008.

Cu 602.000 de vehicule in regim de leasing operational si 688.000 de vehicule administrate la sfarsitul anului 2008, Arval este parte a BNP Paribas Group, liderul european al serviciilor bancare si unul dintre primele 6 cele mai solide grupuri bancare la nivel international, potrivit Standard&Poor’s.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri