Posesorii si clientii actualei generatii Ford Focus RS de 305 CP au acces la un pachet de sporire a performantelor modelului, MP350, livrat de catre Mountune Performance aprobat de catre producator.
Modelul Focus RS beneficiind de upgrade va dezvolta puterea de 350 CP si un cuplu de 460 Nm.

Pachetul MP350 este livrat de catre Mountune Performance exclusiv prin intermediul unei retele de distribuitori Ford predefinite, initial in Marea Britanie, urmata de extinderea serviciului la nivel european. Acesta este singurul upgrade destinat Focus RS aprobat de catre Ford si in acelasi timp reprezinta singurul pachet post-vanzare care nu afecteaza conditiile de garantie standard ale producatorului.

Modificarile la nivel de motor efectuate prin selectarea acestui serviciu sunt similare celor utilizate pentru seria limitata Focus RS500 si au fost dezvoltate de catre inginerii echipei Ford RS in colaborare cu specialistii Mountune.

“Colaborarea dintre Ford si Mountune a produs o serie de pachete upgrade ale performantelor dinamice pentru modele precum Focus ST sau Fiesta si suntem increzatori ca pachetul dedicat Focus RS se va dovedi un succes asemanator,” a declarat Matthias Tonn, responsabil pentru programul Focus RS500.

Upgradeul Focus RS imbunatateste puterea autovehiculului de la 305 la 350 CP si mareste cuplul cu 20 Nm, pana la 460 Nm. Modificarile includ integrarea unui intercooler mai mare, utilizarea unui filtru de aer de dimensiuni extinse, a unui diametru mai mare al sistemului de evacuare si a unei pompe de alimentare imbunatatite, toate insotite de o calibrare software actualizata.

Mountune ofera de asemenea upgradeuri aprobate de catre Ford, pentru anumite piete, la modelele curente Focus ST si Fiesta 1,6 Ti-VCT si la generatia anterioara Fiesta ST.

Ford a alocat zonei din care face parte si Romania 12 unitati Focus RS500.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri