Modelul Mercedes-Benz SLS AMG coupe cu o motorizare de 571 CP poate fi comandat in Romania, la un pret de 177.300 euro cu TVA.
SLS reinterpreteaza legendarul “Gullwing – 300 SL”, avand caroseria din aluminiu, usi gullwing si un motor AMG 6,3-litri V8, amplasat central catre puntea fata, care dezvolta o putere de 571 CP, cuplu de 650 Nm.

Transmisia este cu dublu ambreiaj, sapte trepte de viteza, suspensie sport cu brate duble din aluminiu. Soferul poate alege dintre cele patru moduri diferite de conducere: "C" (Eficienta Controlata), "S" (Sport), "S+" (Sport plus) sau "M" (Manual) impreuna cu functia Race Start.

Usile gullwing nu sunt singure in reaprinderea amintirilor despre Mercedes-Benz 300 SL; grila lata, distincta, a radiatorului cu steaua mare Mercedes precum si lamelele stilizate in forma de aripa amintesc de inceputurile legendei autoturismului sport.

Rotile distinctive din aliaj usor, de 19-inchi (fata) si 20-inchi (spate) umplu arcele rotilor, puternic accentuate fata de peretele lateral. Cele trei variante diferite ale jantelor furnizeaza, toate, o privire scurta asupra franelor compozite mari.

Similar, inspirate de cursele auto, sunt insertia neagra a difuzorului si cele doua tevi de esapament cromate ale sistemului sport de evacuare. Bara spate furnizeaza o privire neingradita asupra rotilor late din spate, oferind 'Gullwing-ului' pozitia sa sigura pe sosea. Eleronul integrat in capota spate este automat ridicat de la o viteza de 120 km/h, pentru a asigura stabilitate optima la viteze mari.

Cadranele argintii au ace rosii si un vitezometru de pana la 360 km/h. Ca o caracteristica centrala a cabinei, sistemul multimedia COMAND APS cu ecranul de 7 inchi este integrat intre cele doua guri centrale de aerisire.

SLS AMG coupe are o greutate de 1.620 kg. 'Gullwing' accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,8 secunde, iar viteza de varf este de 317 km/h (limitat electronic). Consumul de combustibil combinat este de 13,2 litri pe 100 kilometri.

Paletele de culori pentru SLS includ noua vopseluri exclusiviste. Accentul vine in forma vopselei unice "AMG Alu-Beam argintiu" care luceste precum metalul lichid.

Compartimentul pentru bagaje poate cuprinde pana la 176 litri.

Modelul coupe SLS va fi disponibil si in varianta decapotabila SLS AMG Convertible incepand din 2012, cu soft-top (acoperis textil rabatabil) la fel ca Mercedes SLR.

Mercedes-Benz Romania are 23 de showroomuri in tara si 29 de centre de reparatii autorizate.

Omul de afaceri Ion Tiriac a semnat pe 13 noiembrie acordul comun prin care Daimler preia participatia de 49% detinuta de Grupul Tiriac in cadrul Mercedes-Benz Romania SRL.

Mercedes-Benz Romania SRL (initial DaimlerChrylsler Automotive Romania SRL) si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2007, ca urmare a constituirii parteneriatului intre Daimler AG (51%) si Grupul Tiriac (49%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri